Kiinteistönhoitoa

Jätteenkeräys tehostui VVO:n pääkaupunkiseudun kiinteistöissä

VVO:n tavoitteena on kehittää ympäristöhuoltoratkaisujaan entistä tehokkaammiksi ja ympäristömyönteisimmiksi. Palveluntarjoajien kilpailutuksessa yhteistyökumppaniksi valittiin Lassila & Tikanoja Oyj 1.1.2013 alkaen.

Sopimuksen myötä jätteiden keräys monipuolistui VVO:n kiinteistöissä pääkaupunkiseudulla ja muilla eteläsuomalaisilla paikkakunnilla. Lasin ja metallin kiinteistökohtainen keräys alkoi tammikuun aikana. Ennestään kiinteistöissä oli kartonki- ja paperijakeiden keräys. Uudistus koskee seuraavia paikkakuntia: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Kerava, Riihimäki, Nurmijärvi, Porvoo ja Vihti.

Lassila & Tikanoja Oyj tarjoaa VVO:n asukkaille ja henkilöstölle verkkopohjaisen www.lajitteluapuri.fi-sivuston, joka sisältää neuvoja lajitteluun ja kierrätykseen. Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu raportointityökalu, jonka avulla voidaan seurata kohdekohtaisesti kustannusten kehittymistä, jäteastioiden tyhjennysmääriä ja tyhjennysten toteutumista.

Ilmastokumppanuus

VVO:n ilmastokumppanuus Helsingin kaupungin kanssa jatkui katsausvuonna: VVO on sitoutunut vähentämään kiinteistöiltä kerättävän sekajätteen määrää nykyisestä 64,6 litraa viikossa asukasta kohden siten, että vuonna 2016 sekajätteen määrä on 50 litraa viikossa asukasta kohden.

VVO uudisti kiinteistönhoitosopimuksensa

VVO uudisti kaikkien noin 900 kohteen kiinteistönhoito- ja siivoussopimukset vuoden 2013 aikana. Sopimukset uusittiin kilpailuttamalla kahdessa erässä. Keväällä kilpailutettiin pääkaupunkiseudun ja Tampereen sekä syksyllä muiden alueiden sopimukset.

Kaikissa uusissa kiinteistönhoitosopimuksissa on määritetty laatutavoitteet, jotka on huomioitu myös bonuslaskutuksena tai sanktiona. Kiinteistönhoito- ja siivoussopimuskumppaneiden määrä väheni 45:stä 15:een.


Case

 

VVO kokeilee uutta, nopeampaa putki- ja kylpyhuoneremonttimallia

VVO-yhtymä Oyj kokeilee ensimmäisenä Suomessa tavanomaista putkiremonttia nopeampaa putkiremonttimallia, Consti Yhtiöiden Ideal Putki- ja kylpyhuoneremontti -ratkaisua.

Menetelmä sopii elementtikerrostaloihin, joissa kylpyhuoneet ovat päällekkäin ja samanlaisia. Uusi kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle.

VVO:n kokeilukohde on Helsingin Oulunkylässä sijaitseva Risupadontie 6, jossa yhden portaan yhdeksän kylpyhuonetta uusitaan uuden mallin mukaisesti. Remontti suunniteltiin vuoden 2013 aikana, ja se toteutetaan keväällä 2014. Ruotsissa samalla menetelmällä on tehty jo lähes 80 000 kylpyhuoneasennusta vuodesta 1989 alkaen.