Uudisrakentamista

Uudisrakentamista ja ostoja

Vuokra-asuntoja Espoon Nihtisiltaan

Espoon Nihtisiltaan valmistuu syksyllä 2014 vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Uuteen vuokra-asuntokohteeseen on rakenteilla kaksi kerrostaloa, joista toinen on seitsemän- ja toinen kahdeksankerroksinen. Vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja valmistuu kaiken kaikkiaan 88. Pihakannen alle rakennettavasta pysäköintilaitoksesta on suora hissiyhteys rakennuksiin. Urakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy.

Vuokra-asuntoja yli 55-vuotiaille Turkuun

VVO rakennutti yli 55-vuotiaille tarkoitetun vuokratalon Turkuun. Signalistinkatu 4 rakennettiin Runosmäen terveyskeskuksen naapuriin hyvien palvelujen ja kulkuyhteyksien läheisyyteen. Kiinteistö valmistuu alkuvuonna 2014. Urakoitsijana toimi NCC Rakennus Oy.

Asuinkerrostalo Helsingin Aurinkolahteen

VVO rakennuttaa asuinkerrostalon Helsingin Vuosaareen, Aurinkolahden Kahvikortteliin. Rakennustyöt käynnistyivät alkuvuonna 2013, ja kohde valmistuu vuonna 2014. Urakoitsijana toimii Lemminkäinen.

Asuntoja yli 55-vuotiaille Tampereelle

VVO rakennuttaa Tampereen Härmälään 34 asuntoa käsittävän vapaarahoitteisen vuokratalon. Nuolialantie 44 rakennetaan Kuuselan palvelukeskuksen naapuriin ja hyvien palvelujen läheisyyteen. Kiinteistö valmistuu syksyllä 2014. Urakoitsijana on SRV Rakennus Oy.


Hermanniin valmistui uusia vuokra-asuntoja

Helsingin Hermannin uudelle asuinalueelle valmistui vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Rakenteilla oli kolme hissillistä taloa, joista ensimmäinen, Plazankuja 5, oli muuttovalmis heinäkuussa.

Plazankuja 5:ssä on yhteensä 55 asuntoa. Samaan aikaan Plazankuja 5:n kanssa valmistui viereisen Tuulensuunkuja 3:n ensimmäinen porras, jossa on 32 asuntoa. Tuulensuunkuja 3:n toinen porras valmistui syyskuun alussa, mikä tarkoitti 23 asuntoa lisää. Kohteen pääurakoitsijana toimi NCC Rakennus Oy.

Joulukuussa 2013 Hermanniin valmistui kolmas kohde osoitteeseen Sörnäistenkatu 12. Vapaarahoitteisessa kuusikerroksisessa talossa on 28 huoneistoa. Urakoitsijana toimi Jatke Uusimaa Oy.

Uusia asuntoja Espoon Kiloon

VVO rakennuttaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja Espoon Kiloon. Seitsemänkerroksiseen As. Oy Espoon Kilonportti 3:een tulee 42 asuntoa ja 43 autopaikkaa. Rakentaminen käynnistyi marraskuussa, ja asunnot valmistuvat vuonna 2014. Urakoitsijana toimii Skanska.

Jyväskylän Väinönkatu 15

Jyväskylän Väinönkatu 15 harjakorkeudessa

Jyväskylään torin viereen rakennetaan VVO:n vapaarahoitteinen vuokratalo. Kerrostaloon tulee yhteensä 65 erikokoista kaksiota, joista 45 on saunallisia. Keskeinen sijainti kaupungin ydinkeskustassa takaa hyvät julkiset ja kaupalliset palvelut.

Väinönkatu 15:n harjannostajaisia vietettiin 24.10.2013. Kiinteistö valmistuu alkuvuonna 2014. Urakoitsijana toimi Lemminkäinen Talo Oy.

Suuri kerrostalokohde Vantaan Tikkurilaan

VVO rakennuttaa historiansa suurinta asuinkiinteistöä Tikkurilan ydinkeskustaan. Lauri Korpisen katu 10:ssä sijaitsevaan taloon tulee kaikkiaan 188 vuokra-asuntoa. Korttelimaisen kerrostalon rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2013. Kerrostalo valmistuu vuoden 2015 aikana. Rakennusurakoitsijana on Rakennusosakeyhtiö Hartela ja talotekniikkaurakoitsijana Caverion Suomi Oy.


Studiomaisia asuntoja ja autottomuutta Jätkäsaareen

Helsingin Juutinraumankatu 10:een on rakenteilla 61 studioasuntoa, joiden koko on keskimäärin 40–50 neliömetriä. Pilottina toteutettavaan korkotukikohteeseen tulee myös perheasunnoiksi sopivia isompia huoneistoja. Juutinraumankatu 10:n harjannostajaisia vietettiin 14.11.2013.

Juutinraumankadun yhteistilojen erikoisuutena ovat väljät, läpi talon kulkevat polkupyörien säilytys- ja huoltotilat. Jätkäsaaren palvelut sekä julkisen ja kevyen liikenteen hyvät yhteydet mahdollistavat vaivattoman liikkumisen kaupunkiympäristössä pyöräillen tai jalan. Kohde toteutetaan autottomana talona, jolloin autopaikkojen rakentamisesta säästyneet kulut käytetään asuntojen ja yhteistilaratkaisujen laadun kehittämiseen. Hanke valmistuu kesällä 2014. Urakoitsijana toimii Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy.

Loppuvuoden uudistuotantoa

Helsingin Sörnäistenkatu 12 ja Keravan Eerontie 3 ovat loppuvuoden 2013 uudistuotantoa. Eerontie 3 kohosi Keravan keskustaan, juna-aseman läheisyyteen. Eerontie 3 on suunnattu yli 55-vuotiaille asukkaille. 50 asunnon talo on autoton, ja siellä on hyvät tilat säilyttää ja huoltaa polkupyöriä.

VVO osti ICECAPITALilta asuntoja pääkaupunkiseudulla

VVO osti elokuussa ICECAPITAL Housing Fund I Ky:ltä 424 asuntoa. Asunnoista 218 sijaitsee Helsingissä, 60 Espoossa ja 146 Vantaalla. Valmiin kiinteistökannan ostot ovat osa VVO:n laajentumisstrategiaa kasvukeskuksissa.